Karitász akciók Dél-Dunántúlon is

Karitász akciók Dél-Dunántúlon is
 

Ádvent és Karácsony napjaiban a Szent György Lovagrend a Dél-Dunántúlon is segített rászorulóknak.Kaposváron babgulyást osztott a Szent György Lovavrend. A Somogy Megyei Priorátus lovagjai húsz éve karácsony előtt mindig megtartják a jótékonysági akciót. Több mint száz adag ételt főztek, s ruhát is adtak a jelentkezőknek.
Babgulyás, kalács, langalló, szaloncukor, forralt bor és tea: a Szent György Lovagrend ezzel lepte meg a jótékonysági akcióra érkezőket. Lovag Knoll Gyula prior azt mondta: az első hívó szóra segítséget kaptak a helyi vállalkozóktól. A cukortól kezdve a húson át a lisztig számos terméket ajánlottak fel a cégek.

Szekszárdon szarvasgulyás várta az éhezőket. Lovag Szabó Ferenc, a lovagrend Tolna megyei priorátusának lovagja elmondta, 300-350 adag szarvasgulyással készültek. Hozzátette, hogy kifogástalan étellel szolgálhassanak, a főzést egy igazi profi szakácsra, Puha Róbertre bízták. Szabó Ferenc tudatta, a lovagrend akcióját a Szent József Katolikus Iskola is segítette. Az intézmény jóvoltából egy-egy almát is átadhattak a rászorulóknak, akiknek mézeskalácsot is sütöttek az iskola tanulói. Hozzáfűzte, az önkormányzat azzal támogatta az ételosztás, hogy ingyen biztosította a területet.

Pécsett 150 adag babgulyás és bejgli került kiosztásra a Támasz Alapítvány több telephelyén. Az ételek lovag Kator György nagyprior tulajdonában álló Szent György Fogadóban készültek. A tálalásban a helyi lovagok és családtagjaik is segítettek.