Kórházi segélyszállítmány

A Szent György Lovagrend németországi, saarlandi – luxemburgi – elsasi nagypriorátusa két kamionnyi kórházi eszközt juttatott el Magyarországra. Lovag Patrik Konzer nagyprior és a nagypriorátus tagjai ismételten bebizonyították példaértékű elkötelezettségüket a karitász munka irányába. Külön köszönet lovag Csizmadia Bence prior úrnak a szállítás precíz megszervezéséért. A beérkezett kórházi eszközöket lovag Hafuzi Avnija budapesti raktárában tároltuk, amíg lovag Töreki Balázs megszervezte a kórházak közötti szétosztást.

segely 1.0
A budapesti Jahn Ferenc Délpesti Kórház vizsgálóágyat, maszkokat, védőruhákat, katétereket, kórházi ruhákat és különféle orvosi műszereket vehetett át, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház 62 db kórházi ágyat, ultrahang berendezést, illetve komplett fül-orr-gége szakrendelői felszerelést kapott.

segely 4.0

A kórházi segélyszállítmány értéke meghaladja a 80 millió forintot. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt az óriási segítséget minden közreműködőnek.

Visegrádon tartották az idei Balassi-misét

A kardszentelő istentisztelet Visegrádon a Keresztelő Szent János-templomban került sorra január 23-án. A misén a főpap megáldotta azt két szablyát, amelyet február 14-én, Bálint napján Budapesten adnak át egy magyar költőnek és egy külföldi műfordítónak. A Balassi Bálint-emlékkardot ebben az évben a XXIV. alkalommal nyújtják át. A visegrádi Balassi-misén díszőrséget adott a Szent György-lovagrend katonai hagyományőrző tagozata.
Molnár Pál alapítványi elnök köszönetet mondott a főtisztelendő püspöknek, plébánosnak és a város vezetőjének, a Szent György Lovagrend kancellárjának, Cseke Lászlónak, majd bejelentette, hogy a következő Balassi-mise valószínűleg Révkomáromban lesz.

Forrás: gondola.hu

Ételosztás Egerben

A Szent György Lovagrend tagjai 100 adag meleg ételt osztottak ki Egerben a rászorulóknak a Vörös Kereszt Heves Megyei Szervezete tagjainak segítségével 2020. január 17-én. A hideg időben a forró gulyásleves az utolsó cseppig elfogyott.

Lélekharang a nyíregyházi Hősök temetőjében

Tizenhárom éve nem múlhat el úgy a halottak napja, hogy a Dugonics utcai temetőbe ne gyúljanak fel a mécsesek lángjai, s ne emlékezzenek azokra, akik az I. világháborúban vesztették életüket, s Nyíregyházán, a Hősök temetőjében nyugszanak. Az idén sem volt ez másképp, szombaton azonban a lélekharang is megkondult az egykori barakk-kórház mellett lévő temetőben nyugvó 2800 katonáért.A több mint 100 éves haranglábat és a lélekharangot a visegrádi Szent György Lovagrend, a sóstóhegyi Igrice Egyesület, a megyei temetkezési kft. és az önkormányzat közös összefogásával állították fel a Hősök temetőjében, Nyíregyházán.

Az elesett katonák lelki üdvéért liturgiát mutatott be Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, a harangot Szentesi Csaba görögkatolikus tábori lelkész áldotta meg.

Forrás: https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/megkondult-a-lelekharang-a-hosok-temetojeben-3498762/

A szablyavívás mecénása - Zetényi Csukás Ferenc lovag

 Zetényi Csukás Ferenc a Dél Alföldi Nagypriorátus Szegedi Priorátusának tagja, a szablyavívás mecénása és egyik atyjának leszármazottja, tisztelettel elhívja a rendtársakat

XVIII. Emlékülését tartotta az Egri Nagypriorátus

Tizennyolcadik emlékülését tartotta 2019. május 25-én a Szent György Lovagrend Egri Nagypriorátusa.

Cikk folytatása

Cipőket és blúzokat adtak át Békéscsabán

Blúzokat és százötven pár vadonatúj cipőt adományozott hétfőn a visegrádi Szent György Lovagrend a Meseházban működő szlovák klub tagjainak, valamint BSZC Szent-Györgyi Albert középiskola iparművészeti tagozatos tanulói számára.

Cikk folytatása

Kossuth-díjat kapott lovag Mihály Gábor

Nemzeti ünnepünk alkalmából Áder János államfő Kossuth-díjat adományozott Mihály Gábor Munkácsi Mihály díjas szobrászművésznek, a Szent György Lovagrend Budapesti Nagypriorátus tagjának,

Cikk folytatása

Újabb támogatás a Beregszászért Alapítványtól

A nyíregyházi székhelyű Beregszászért Alapítvány idén már több kárpátaljai iskolát, könyvtárat és orvosi rendelőt támogatott részben saját erejéből, részben más civil szervezetek, elsősorban a Szent György Lovagrend Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Priorátusa segítségével.

Cikk folytatása

Elhunyt dr. Renn Oszkár, Heves-Borsod-Nógrád megye nagypriorja

Elhunyt dr. Renn Oszkár, Heves-Borsod-Nógrád megye nagypriorja
 

Megrendülten, szomorú szívvel, de isten akaratában megnyugodva értesítelek benneteket, hogy lovagrendünket pótolhatatlan veszteség érte. Életének 86. évében elhunyt lovag dr. Renn Oszkár, Heves-Borsod-Nógrád megye nagypriorja. 

Cikk folytatása

  • 1
  • 2